Fotoalbum

Tur til Fedje:

En gjeng THGere med venner, la ut på reise til Fedje. Øya er Norges vestligste kommune. For anledningen var det godt høstvær. Kulturlandskap og lyngheier viste seg fra sin beste side i godværet.

Skal du til Fedje, må du reise med ferje eller annen båt. Vi tok ferje, fant oss plass i salongen med en kopp kaffe. Et spørsmål om besøk på broen, ble raskt respondert. Fra broen hadde vi overblikk over leden i svak dønning fra tidligere uvær.

På Fedje fikk vi innføring i øyas næringsliv, infrastruktur og historie. Fra utsikten på Fedje Trafikksentral, så vi at den vesentlige bosetting var nord på øya. Sentralen overvåker farvannet Mongstad og Sture. Losstasjonen yter tjeneste til fartøy i samme farvann. Folk bor i gangavstand fra hverandre. Hovedøya er bare 7,4km2,med 125 småøyer rundt.

Det gikk mot middagstid. Vi gikk til øyas eneste kafe, Pernille kafeen. Der ble det servert nydelig hvalgryte av hvalkjøtt som var levert av øyas hvalfangstskute. Dette setter et eksotisk preg på stedet i fangstsesongen.

Etter middag ble det omvisning rundt på øya. Vi fikk se landingsplass for loshelikopteret, Hellisøy fyr og ellers fritidstilbud til øyas innbyggere (ca 600).

Næringsliv og standby tjeneste for slepebåt, fikk vi også se.

Etter rundtur, bar det bords med kaffe og kake og tilhørende kaffedrøs.

Bildene til reportasjen viser ferja, utsikten fra styrehuset, utsikt fra Trafikksentralen, Hellisøy fyr, los helikopter, og slepebåt i stand by.

Takk til reiselederne for flott tur!

Nyeste kommentarer

05.01 | 20:52

Hei jeg er ny og vil gjerne komme den 7 januar. Hva er adressen til dere? Jeg prøver meg på å bygge opp tog bane.

05.09 | 11:26

Hei, hvor er det mulig å få tekniske opplysninger om flåmsbanen?

11.10 | 13:37

open-source

02.10 | 07:02

calculating

Del denne siden