Godt fortøyd ved Tollbodkaien lå "Gann". Vi gikk om bord og ble tatt godt imot av Kaptein Svein Ivar Olaussen. Om bord ble vi traktert med risgrøt, kaffe og sveler. Det ble gitt omvisning og kapteinen gav oss innføring i navigasjon. På omvisningen ble bro, maskin og innredning vist fram. Fartøyet framstår som oppgradert, og det er rent og ryddig om bord.

Broen har 2 kartmaskiner, men det er viktig å lære seg navigasjon i papirkart og styre etter kompass. Elevene får opplæring i å styre, bruke instrumenter, utkikksfunksjon, navigasjon. Om bord finnes også et navigatorium med 4 monitorer der elever kan følge med seilasen.

Elevene roterer mellom dekk, maskin og bysse.

Om sommeren går "Gann" som cruiseskip med turer innen- og utenlands. Det er køyplasser til 225. Bemanning på vinter er 25, sommer 42. Skipets sertifikat er oppgradert til seilas i Nord-Europa.

Det er god søkning til skolen. 400 søkere og plass til 120 elever. Ved inntak legges det vekt på lite fravær. Ved inntak er det blant annet geografisk kvotering. Det tas også inn 7-8 elever som sliter på skolen.

HMS er integrert i undervisningen som eget fag med praksis 1-2 g i uken. Personlig verneutstyr, planlegging av jobb med HMS er viktig her.

"Gann" er utrustet med klasserom, og miljøet og samholdet er godt blant elevene, og mobbing aksepteres ikke.

Etter et møte med Ganns besetning, med omvisning og informasjon, så sitter vi igjen med et inntrykk av at dette må være noe av det fremste innen faglig maritim utdanning her i Norge.

For mer info, se www.gann.no

Takk til Kaptein Svein Inge Olaussen, mannskap og elever for at vi fikk komme på besøk!

Nyeste kommentarer

05.01 | 20:52

Hei jeg er ny og vil gjerne komme den 7 januar. Hva er adressen til dere? Jeg prøver meg på å bygge opp tog bane.

05.09 | 11:26

Hei, hvor er det mulig å få tekniske opplysninger om flåmsbanen?

11.10 | 13:37

open-source

02.10 | 07:02

calculating

Del denne siden